ЖИТТЯ

У Нікополі реалізовується пілотний проект «Помічник ветерана»: як він працює

У Нікополі реалізовується пілотний проект Мінветеранів «Помічник ветерана». У серпні відбудеться спеціалізоване навчання для тих, хто приєднався до програми. Головною задачею є надання послуг військовим ветеранам. 

Про це повідомляє песслужба міськради Нікополя, передає Інформатор.

Майбутні помічники допомагатимуть ветеранам та ветеранкам знайти своє місце в громаді, надаватимуть консультації щодо соціального захисту та реабілітації, покращення стану здоров’я.

Як працює проект

Ветерани і ветеранки та члени їхніх сімей, які самі вже пройшли непростий шлях повернення з війни, за принципом «Рівний з рівним» будуть допомагати побратимам і координувати супровід наших Захисників та Захисниць на шляху переходу від військової служби до цивільного життя.

За словами  директорки стратегічного планування та євроінтеграції Міністерства у справах ветеранів Світлани Березіної, на одного “помічника” планується до 100 ветеранів. Передбачається активне використання цифрових інструментів.

Вже у серпні майбутні помічники ветеранів пройдуть навчання у Центрах ветеранського розвитку та розпочнуть свою роботу у Нікополі.

Проект «Помічник ветерана» реалізовується на базі КЗ «Нікопольський міський центр соціальних служб» за адресою: вулиця Електрометалургів, буд. 17/1. Телефон для довідок: (066) 656-45-40.

Раніше ми повідомили про те, як приєднатися до проекту «Помічник ветерана». Також про те, що в Україні продовжили дію воєнного стану та загальну мобілізацію.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас