ЖИТТЯ

Рік під обстрілами: у Нікополі загарбники вбили 43 людини, ще 200 – постраждали

12 липня 2022 року, вперше з ракетних систем залпового вогню та важкої артилерії війська рф обстріляли Нікополь. Вогонь відкрили з окупованої території Запорізької області. Того дня обійшлось без постраждалих. Перші жертви були через кілька днів.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу районного управління поліції Нікополя.

Перший обстріл з боку окупованої території по Нікопольському району відбувся 8 липня 2022 року. Ворог використав РСЗВ “Град”. Тоді обійшлося без жертв. Боєприпаси  впали на території однієї з громад, за межами населеного пункту.

16 липня ворожі снаряди поцілили по багатоповерхівках, де під завалами зруйнованого будинку загинуло двоє людей. Тоді окупанти випустили по Нікополю 53 ракети. Згодом рятувальники показали фото та відео наслідків ворожої атаки в Нікополі. З цього часу почався відлік воєнних злочинів окупантів на території Нікопольського району, який триває і до цього часу.

На сьогодні на лінію «102» Нікопольського РУП надійшло понад 6,5 тисяч повідомлень про пошкодження майна на 4-х тисячах об’єктів. Серед яких: приватні будинки, школи, садочки, магазини, адмінбудівлі, машини тощо.

Під постійними обстрілами перебуває 6 громад та понад 10 населених пунктів Нікопольського району. У самому місті немає жодного району, куди б не прилітало вороже залізяччя.

Від атак російських окупантів постраждало вже 213 місцевих мешканців, серед яких 12 дітей. На жаль, 43 людини загинуло.

Наразі відкрито 709 кримінальних проваджень за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) та за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Кожного дня поліцейські виконують непритаманні для них раніше, в мирний час, функції. Зокрема, виходять у комендантські патрулі, виїжджають на місця обстрілів, евакуюють постраждалих, надають першу медичну допомогу, збирають речові докази воєнних злочинів, вчинених армією рф.

Історій про нічні патрулювання, поліцейське піклування, врятовані життя та силу духу правоохоронців за рік роботи під обстрілами безліч. Однак кожного разу вражають наші люди, які попри всі виклики долі та складні умови героїчно залишають собі віру в майбутнє та Перемогу.

 

Звуки артилерії не вщухають у Нікополі по цей день. Вночі ворог шість разів атакував Нікополь і район з важкої артилерії та дрона. В цей час поліцейські з Дніпропетровщини евакуювали з прифронтового села родину з дітьми.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас