ВЛАДА

Давайте воду подобово: у Нікополі люди прийшли до мерії, щоб відновили водопостачання

10 липня, о 10:00, небайдужі містяни прийшли до будівлі міськради у Нікополі з вимогами відновити водопостачання у місті. Міський голова не заставив себе довго чекати. Вийшовши до людей нічого нового він не сказав. Коли саме буде вода – невідомо. Роботи ведуться. 

Скільки ще чекати воду та про точну дату мова взагалі не йшла. Зібрання тривало всього кілька хвилин, потім люди швидко розійшлися. Про це повідомляє Інформатор з місця події. Застати мера ми не встигли, а от з людьми поспілкувалися.

За місяць засухи нікопольці втомилися від безкінечних подорожей по воду. По місту тільки і видно людей з баклажки, пляшками, каністрами. Життя зупинилося на точці постійної погоні за водою. На пункти видачі містяни ходять по два рази на день. Бо у спеку вона витрачається швидше, і мова не лише про полив. Городину поливають економно.

Неля – пенсіонерка. Мешкає на вулиці Лапінській. У жінки і так стрес через обстріли, бо їм постійно достається. А тут ще й воду додому треба донести, щоб вціліти. Неля розповідає, як їй пропонували бочку води за 5000 гривень. Але ж де брати гроші, – каже вона, – коли пенсія всього 3500 гривень.

Окрім водопостачання людей хвилює нестача питної води. Чому бутильовану роздають тільки пенсіонерам, а не всім містянам, або хоча б родинам з дітьми. Питали у мера і про свердловини.

Тетяна також мешкає на вулиці Лапінській. Жінка пропонує давати воду по районах. За її якість вже мовчить, хоча б добу побути з водою.

“Приміром, сьогодні вода на площі, завтра – на Центральному ринку і т.д. Через три дні знову на площі. І так давати по черзі, по районах. Щоб в крані вода була цілий день, щоб люди встигли підтягнути свої справи: попрати, покупатися, все перемити, зробити запаси. За добу це все можна встигнути.”, – впевнена жінка.

За словами Тетяни, у Нікополі є можливість налагодити подібну схему подачі води, тимчасово перепідключити систему можливо. Її батько 25 років віддав роботі у нашому водоканалі, тож знає що до чого, – запевняє жінка.

Ще один мітингувальник впевнений, що можна було б домовитися з містоутворюючими підприємствами і брати воду від них. Проте це залежить від місцевої влади, яка, на думку людей, нічого не робить. Ставлять у приклад Покров, як там швидко вирішили питне питання.

Після зібрання залишилась купка людей, які мають наміри їхати у Дніпро до очільника нашої області Сергія Лисака. Будуть просити допомоги у вирішенні питного питання. Наразі вимога єдина: налагодити централізовану подачу води по районах. Щоб воду давали подобово, поки до нашого міста прокладають новий водовід.

Поліція опитувала людей про наміри зібрання

Поліція опитувала людей про наміри зібрання

У Нікополі люди прийшли до мера з питним питанням

У Нікополі люди прийшли до мера з питним питанням

Раніше ми повідомили про те, чому мешканці Нікополя не побачать воду у крані через обіцяні п’ять днів. Також про те, як живуть містяни місяць без води.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас