ЖИТТЯ

У лікарні Дніпра рятують санінструктора, який під кулями та вибухами гармат рятував хлопців

39-річний Степан з Закарпатської області отримав важке поранення в шию під час останньої евакуації. Був за мить до гибелі, його могло повністю паралізувати.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення генерального директора в Дніпропетровські Обласні Клінічній Лікарні ім. І.І. Мечникова Сергія Риженко.

Степан старший солдат, санінструктор. Вивчав та полюбив професію медичного рятівника. З 2015 року відстоював українські позиції в зоні АТО. Раніше працював деревообробником. Рік тому поховав батьків та пішов на фронт.

За час війни врятував більше чотирьохсот поранених солдатів та сотні полеглих вивіз з поля бою. На останній евакуації одержав вкрай тяжке поранення в шию.

Дихає через трахеостому, розмовляти не може, але потужний дух видає справжнього українця. Професор Олександр Ковтуненко, завідувачі Богдан Шпортько, Анатолий Галущак зробили все, щоб при такому важкому пораненні він виживав.

Степана переводять з реанімації. Він прагне повернутись на передову, щоб під кулями та вибухами гармат рятувати хлопців.
Поруч з ним в реанімації Мечникова лежать ті, що втратили кінцівки в цьому бою. Степану здається, що йому “фортить”.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі надзвичайники врятували з палаючої квартири 44-річну жінку. Також на Дніпропетровщині дві людини загинуло внаслідок нічної ворожої атаки «Шахедами».

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас