ЖИТТЯ

Найгірший сценарій на ЗАЕС не становитиме радіологічної небезпеки для населення, — Американське ядерне товариство

Експерти Американського ядерного товариства заявили, що вони ретельно розглянули «найгірші сценарії», включаючи бомбардування та навмисний підрив реакторів і контейнерів для зберігання відпрацьованого ядерного палива, але ситуації, яка може призвести до наслідків для здоров’я населення, пов’язаних із радіацією, вони не передбачають.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби “Енергоатома”.

Шість реакторів ЗАЕС були зупинені понад десять місяців і вони вже не виробляють достатньо тепла, щоб викликати швидкий радіаційний викид. ЗАЕС розроблена таким чином, щоб протистояти природним і техногенним небезпекам. Товсті залізобетонні захисні конструкції захищають активні зони реакторів і призначені для захисту будь-яких радіоактивних матеріалів від впливу навколишнього середовища.

У малоймовірному випадку, якщо структури утримування були порушені, будь-який потенційний викид радіологічного матеріалу буде обмежено зоною, що безпосередньо оточує реактори. У зв’язку з цим будь-яке порівняння між ЗАЕС і «Чорнобилем» чи «Фукусімою» є неточним і вводить в оману.

Американське ядерне товариство також наголосило, що інспекторам МАГАТЕ необхідно надати негайний безперешкодний доступ до всіх зон окупованої росією атомної електростанції.

Раніше ми повідомили про те, що відмова загарбників переводити п’ятий енергоблок ЗАЕС в стан «холодний зупин» може призвести до аварії та масштабного викиду радіації. Також  загарбники збираються перевести енергоблок №4 на ЗАЕС у стан «гарячого зупину».

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас