ЖИТТЯ

Для чого росіяни замінували Запорізьку АЕС: що робити українцям у разі вибуху

З першого дня окупації російські війська провокують катастрофу – мінують станцію, розміщують там військову техніку і боєприпаси, обстрілюють територію ЗАЕС. За даними ГУР МО, росія завершила підготовку до теракту на Запорізькій АЕС.

Нині замінований не лише ставок-охолоджувач ЗАЕС. Крім того, окупанти розмістили начинену вибухівкою техніку біля чотирьох з шести енергоблоків станції. Про це в інтерв’ю  британському виданню The New Statement заявив начальник ГУР Кирило Буданов, передає Інформатор.

Водночас, за оцінкою Буданова, існує ризик, що росія може здійснити атаку на ЗАЕС із витоком радіації як «превентивний захід», аби зупинити наступальну операцію України та заморозити лінію фронту в нинішньому вигляді

«План теракту на ЗАЕС повністю розроблений та затверджений. Для прискорення катастрофи вони можуть використати технічні засоби», ― зазначив Буданов.

Українці мають зберігати спокій та пам’ятати алгоритм своїх дій на випадок надзвичайних ситуацій, зокрема, з ядерним компонентом (застосування ядерної зброї, «брудної бомби» чи в разі аварії на АЕС).

Раніше ми повідомили про те, що “ЗАЕС повинна бути демілітаризована, щоб уникнути катастрофи”. В Україні розгорнули штаби на випадок теракту на ЗАЕС. Також жоден сценарій подій на ЗАЕС не потребує проведення йодної профілактики. Також ми писали про те, що робити під час можливої радіаційної аварії.

 Альона Антонова

 

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас