ЖИТТЯ

В Україні розгорнули штаби на випадок теракту на ЗАЕС

У зв’язку з можливим терактом Росії на Запорізькій атомній електростанції в Україні розгорнуто роботу штабів, в яких будуть присутні енергетики, представники ДСНС, поліція, медики. Людей закликають зберігати спокій і дотримуватися інструкцій від органів влади.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Енергоатома”.

Найближчими днями, будуть проведені відповідні навчання із перекриттям доріг, розгортанням санітарних блокпостів тощо. Все обладнання для виміру радіації, яке має Україна, готове до використання.

Міністр МВС також додав, що всім громадянам, які захочуть виїхати з цієї території, нададуть таку можливість. Йдеться про 200-кілометрову зону навколо ЗАЕС і близько пів мільйона населення.

«У разі аварії радіоактивний фон зберігатиметься приблизно одну добу. Вже протягом 24-х годин ми зменшимо його на 80%», – повідомив Клименко.

Також він додав, що на час “ситуації, яка може виникнути”, люди не повинні виходити з укриттів без команди. Якщо людина перебуває на вулиці, вона має скористатися респіратором або медичною маскою.

Раніше ми повідомили про те, що жоден сценарій подій на ЗАЕС не потребує проведення йодної профілактики. Також ми писали про те, що робити під час можливої радіаційної аварії.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас