ЖИТТЯ

“ЗАЕС повинна бути демілітаризована, щоб уникнути катастрофи”, – ГУР

Територія тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції має бути демілітаризована. Всі військові підрозділи, озброєння та техніка російської окупаційної армії повинні покинути ЗАЕС.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби головного управління розвідки МО України.

На цьому наголосив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю РБК-Україна. Територія ЗАЕС у деяких місцях реально замінована. Тому процес демілітаризації повинен бути чітко спланований та проведений, щоб не допустити будь-якого інциденту, тим паче – ядерної катастрофи на станції. Поведінка кремля може бути непередбачуваною, тому загроза така існує.

За словами представника ГУР МО України, демілітаризація ЗАЕС значною мірою залежить від позиції світової спільноти та Міжнародного агентства з атомної енергії.

«Багато залежить від МАГАТЕ і її керівництва, від міжнародної спільноти, яка все-таки буде чинити тиск на Кремль, щоби виконати насамперед базові умови та забезпечити безпеку не просто ядерного об’єкту, а всього регіону, де розміщена електростанція», – пояснив Вадим Скібіцький.

Раніше ми повідомили про те, що в Україні розгорнули штаби на випадок теракту на ЗАЕС. Також жоден сценарій подій на ЗАЕС не потребує проведення йодної профілактики. Також ми писали про те, що робити під час можливої радіаційної аварії.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас