ЖИТТЯ

Троє мешканців Дніпропетровщини розповсюджували публікації з пропагандою комуністичного режиму

На Дніпропетровщині оголосили про підозру трьом особам за розміщення публікацій з пропагандою комуністичного режиму. Двох чоловіків та жінку, які у соцмережах підтримували окупантів, викрили у Дніпрі, у Нікопольському та Кам’янському районах.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

На власній сторінці у соціальній мережі вони розміщували антиукраїнські дописи з фотографіями, які містять символи комуністичного режиму. Відповідно до закону, публічне поширення такої символіки в Україні заборонено.

58-річну жительку Дніпра встановили працівники відділення поліції № 7 Дніпровського районного управління поліції за інформацією СБУ у Дніпропетровській області, під процесуальним керівництвом Центральної окружної прокуратури. 59-річний мешканець Кам’янського району розміщував дописи із символікою комуністичного тоталітарного режиму та поширював заклики на підтримку країни-агресора.

Також у Покрові поліцейські викрили 66-річного чоловіка, який агітував за комуністичний режим та публікував фотографії з атрибутами і лідерами тоталітарного режиму.

Слідчі повідомили правопорушникам про підозру за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікопольському районі затримали 22-річного наркозбувача. Також на Дніпропетровщині 38-річний чоловік, під час сварки, вдарив ножем у груди знайомого.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас