Нікополь До сайту

Рівень Каховського водосховища в районі Нікополя станом на 12 червня

Рівень води в районі Нікополя станом на 20:00 11 червня становив 9,04 метра. У звʼязку з втратами гідравлічного звʼязку з основною частиною водосховища, подальші спостереження у створі поста здійснювати неможливо. Фахівці шукають спосіб продовжити вимірювання.

Про це повідомила пресслужба “Укргідроенерго”, передає Інформатор.

Реклама

Рівень води в Дніпрі на позначці Херсон за добу знизився на 57 сантиметрів. І станом на 6:00 12 червня становить 3,62 метра

Підрив Каховської ГЕС не вплинув на режими роботи Київської ГЕС та ГАЕС, Канівської, Кременчуцької та Середньодніпровської ГЕС.

У зв’язку з різким зниженням рівня води у нижньому б’єфі Дніпровської ГЕС гідроагрегати станції працюють з обмеженням. Жодних холостих скидів води у нижній б‘єф водосховища не відбувається ще з травня.

Реклама

Підтопленими залишаються 32 населених пункти на правому березі річки Дніпро та 14 населених пунктів на тимчасово окупованій території.

Продовжується евакуація людей з підтоплених територій та вирішується питання забезпечення населення питною та технічною водою.

Укргідроенерго та проєктний інститут працюють над проєктом зведення перемички (перекриття) Каховського водосховища і будуть готові до початку робіт одразу після деокупації регіону. Основна задача – відновлення Каховського водосховища та водопостачання постраждалих областей якнайшвидше.

Реклама

Раніше ми повідомили про те, що жителям Марганця, Покрова та Томаківці постачають воду. Нікопольський район отримав 18 пожежних машин для підвезення води. У Нікополі відбулися зміни у пунктах видачі води: актуальні адреси. Чи існує загроза спалаху холери у Дніпропетровській області.

Альона Антонова

Реклама