ЖИТТЯ

Рівень Каховського водосховища в районі Нікополя станом на 12 червня

Рівень води в районі Нікополя станом на 20:00 11 червня становив 9,04 метра. У звʼязку з втратами гідравлічного звʼязку з основною частиною водосховища, подальші спостереження у створі поста здійснювати неможливо. Фахівці шукають спосіб продовжити вимірювання.

Про це повідомила пресслужба “Укргідроенерго”, передає Інформатор.

Рівень води в Дніпрі на позначці Херсон за добу знизився на 57 сантиметрів. І станом на 6:00 12 червня становить 3,62 метра

Підрив Каховської ГЕС не вплинув на режими роботи Київської ГЕС та ГАЕС, Канівської, Кременчуцької та Середньодніпровської ГЕС.

У зв’язку з різким зниженням рівня води у нижньому б’єфі Дніпровської ГЕС гідроагрегати станції працюють з обмеженням. Жодних холостих скидів води у нижній б‘єф водосховища не відбувається ще з травня.

Підтопленими залишаються 32 населених пункти на правому березі річки Дніпро та 14 населених пунктів на тимчасово окупованій території.

Продовжується евакуація людей з підтоплених територій та вирішується питання забезпечення населення питною та технічною водою.

Укргідроенерго та проєктний інститут працюють над проєктом зведення перемички (перекриття) Каховського водосховища і будуть готові до початку робіт одразу після деокупації регіону. Основна задача – відновлення Каховського водосховища та водопостачання постраждалих областей якнайшвидше.

Раніше ми повідомили про те, що жителям Марганця, Покрова та Томаківці постачають воду. Нікопольський район отримав 18 пожежних машин для підвезення води. У Нікополі відбулися зміни у пунктах видачі води: актуальні адреси. Чи існує загроза спалаху холери у Дніпропетровській області.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас