ЖИТТЯ

Чи існує загроза спалаху холери у Дніпропетровській області

Надзвичайна повінь, яку викликав підрив Каховської ГЕС, породила масу чуток, що нібито у дніпровській воді, яку використовують для водопостачання мешканців, знайдена холерна паличка. Ці чутки спростували у Дніпропетровській ОВА.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Кривий Ріг та на завідувачку відділення Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб Галину Шамичкову, останній спалах холери в Україні був у 2011 році. А на Дніпропетровщині – у 1994-му.

Попри це, органи санітарного контролю постійно моніторять стан водойм. З червня по вересень відбирають проби води у визначених точках. За необхідності збільшують кількість ділянок, які необхідно перевірити. Роблять все, щоб попередити холеру. Нині загрози спалаху захворювання на Дніпропетровщині немає.

За словами медикині, людина може заразитися після вживання інфікованої води чи їжі. Тому воду необхідно кип’ятити.

Також слід часто обробляти руки. Особливо ретельно  перед прийомом їжі, після відвідування вбиральні, користування громадським транспортом.

А ще – завжди мити овочі і фрукти, за можливості ошпарювати їх окропом. Термічно обробляти їжу, дотримуватися правил зберігання. Використовувати окремо кухонне приладдя для сирих і готових продуктів.

Раніше ми повідомили про те, який рівень Каховського водосховища в районі Нікополя: оперативні дані за 11 червня. Під Нікополем через підрив Каховської ГЕС просіла ділянка із залізничним полотном.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас