ЖИТТЯ

У ставку на ЗАЕС утримується рівень води, який був до підриву греблі Каховської ГЕС

Зниження рівня води у Каховському водосховищі напряму не впливає на зниження рівня води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС. На цьому наголосив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Про це він розказав у коментарі для телемарафону «Єдині новини», повідомляє Інформатор.

Котін повідомив: “Й у самому ставку на ЗАЕС, й у так званих чашах басейнів… утримується нормальний рівень води, який в них був до підриву греблі Каховської ГЕС».

За його словами, якщо ж вода у ставку-охолоджувачі ЗАЕС «знижуватися», її потрібно буде «додавати», і є певні алгоритми, як це робити:

«З вересня 2022 року енергоблоки ЗАЕС не працюють, тому активного випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається і поки не було необхідності його підживлювати. Та навіть якщо у Каховському водосховищі взагалі не буде води, проєкт передбачає заходи його підживлення. Одним з останніх є використання підземної води зі свердловин на майданчику ЗАЕС».

Раніше ми повідомили про те, чи може мати негативні наслідки для Запорізької АЕС підрив Каховської ГЕС. Чи впав рівень води на річці Базавлук та в селі Олексіївка. У Нікополі з-під крану тече брудна вода.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас