ЖИТТЯ

Тварин ніхто не міг випустити з вольєрів: зоопарк у Новій Каховці був повністю затоплений

У тимчасово окупованій Новій Каховці через затоплення загинули всі тварини зоопарку “Казкова діброва”. Це підтвердили активісти UA Animals. Врятуватися змогли лише водоплавні тварини – лебеді та качки. 

Про це повідомили у Facebook активисты UA Animals, передає Інформатор з посиланням на сайт “Фокус”.

За словами власника парку Олени Навроцької, близько 300 тварин загинули. Російські загарбники заборонили працювати сторожам зоопарку. Працівники приходили вранці, щоб годувати тварин. Тож після підриву Каховської ГЕС тварин ніхто не міг випустити з вольєрів, зробила висновок Олена. 

“Зоопарк повністю затоплений, врятуватися могли лише лебеді та качки. Людина, з якою ми говорили, сказала: “Ми всіма силами намагалися зберегти зоопарк в окупації. Наразі його більше не існує”, – зазначили активісти.

Власник парку Олена Навроцька сказала, що майже всі тварини загинули. До трагедії у цьому зоопарку проживали мавпи, єноти, ішаки, поні, нутрії, різноманітні птахи, дикобрази, бабаки, черепахи та багато інших. Тварини залишалися у парку з першого дня вторгнення військ росії. Навроцька каже, що всі вони виявилися заблокованими, бо весь парк заміновано, завалено деревами та перерито окопами.

“Евакуація була неможлива. Ми всіма силами намагалися зберегти тварин. Скільки зусиль було докладено, скільки людей допомагали рятувати тварин у таких жахливих умовах, практично ризикували життям. Тепер “Діброви” немає. Загинули 300 невинних тварин, наших улюблених вихованців. Анфісочка, Чарлик, поні Малюк, ослик Ося, єнот Мишко, все”, – розповіла вона “Українській правді”.

Нагадаємо, що підрив Каховської ГЕС російськими окупантами призвів до сильних підтоплень у Херсоні та області. Люди намагаються врятувати від стихії собак, корів та інших свійських тварин.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас