ЖИТТЯ

Під Нікополем діти спробували себе у ролі рятувальників

Щоб навчити підростаюче покоління безпечній поведінці, на Нікопольщині продовжується робота по відкриттю «Класів безпеки». Так, днями безпековий простір облаштували у Червоногригорівській селищній раді.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС у Дніпропетровській області, передає Інформатор.

Клас розділено на спеціальні зони: пожежна безпека, мінна безпека, цивільний захист та домедична допомога. Приміщення обладнано не лише наочними матеріалами, навчальними макетами небезпечних предметів, тематичними іграми, інформаційними плакатами, посібниками для освітян, а й справжнім одягом рятувальників та спорядженням, які допомагатимуть вчителям передавати корисні знання школярам.

Традиційно фахівці ДСНС та педагогічний склад закладу провели перший урок безпеки для учнів ліцею. Розповіли про пожежну безпеку в побуті та під час навчання, порядок дій при виявленні підозрілого чи вибухонебезпечного предмета, а також навчали, як надати домедичну допомогу травмованим у різних життєвих ситуаціях.

Також діти мали змогу відчути себе справжніми героями – рятувальниками, адже кожен бажаючий міг спробувати загасити вогонь за допомогою пожежно-рятувального оснащення. А ще діти посиділи в рятувальному автомобілі, зробили гарні фото, а головне отримали купу позитивних емоцій, що в наш час надзвичайно важливо та необхідно.

Раніше ми повідомили про те, у Нікополі в ліцеї «Гармонія» відкрили клас безпеки для учнів. У селищі Настасівка відкрили «Клас безпеки». У Покрові також його відкрили. Подібний клас є у учнів Олексієвки.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас