ЖИТТЯ

Мешканців Нікополя і області попередили про масові кібератаки ворога

Ворог атакує не лише на полі бою, а й у кіберпросторі. Поряд з обстрілами – постійні спроби зламу інформаційних та телекомунікаційних систем. Зламують сайти держорганів та громад, сервери об’єктів критичної інфраструктури, сторінки ЗМІ та громадських організацій, благодійних фондів та волонтерів тощо.

Це далеко неповний список ресурсів, до яких окупанти намагаються отримати доступ. Про це повідомляє голова ДніпроОВА Сергій Лисак, передає Інформатор.

Ворог застосовує кібератаку заради однієї мети. Поширити свої брехливі тези та наративи. Надломити наш спротив, посіяти хаос та недовіру, йдеться у повідомленні.

Очільник області звернувся до органів державної влади та місцевого самоврядування, а також до людей:

“Прохання уважно ставтеся до підозрілих розсилок, спаму і застосунків. Не переходьте за сумнівними посиланнями. Подбайте про якість паролів, використовуйте двофакторну автентифікацію. А ще – довіряйте лише офіційним джерелам інформації. Кібергігієна – те, що починається з кожного”.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині запрацювала “гаряча лінія” допомоги ветеранам та їхнім родинам. До Нікополя завітали журналісти з Японії. На Дніпропетровщині жінка слідкувала за розташуванням ВСУ в місті і передавала дані росіянам.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас