ЖИТТЯ

На Запорізькій АЕС відновили живлення

Українські фахівці відновили роботу високовольтної лінії електропередачі Дніпровська 750 кВ, від якої живить власні потреби тимчасово окупована Запорізька атомна електростанція. Ризик ядерної та радіаційної аварії – мінімізовано, ситуація стабільна.

Про це повідомляє “Енергоатом”, передає Інформатор.

Зовнішнє живлення життєво необхідне для забезпечення роботи насосів охолодження ядерного матеріалу енергоблоків. Після його відключення запасу палива могло вистачити лише на десять діб. Якби живлення станції не відновили, могла статись аварія з радіаційними наслідками для всього світу.

Нагадаємо, 22 травня вранці, о 5:26, внаслідок терористичного обстрілу військових рф ця лінія відключилася. Оскільки ж вона остання, яка живить ЗАЕС, то в автоматичному режимі увімкнулись всі резервні дизель-генератори. Внаслідок цього станція вже всьоме від початку окупації (4 березня 2022 року) зазнала блекауту…

Раніше ми повідомили про те, що Володимир Зеленський заявив, що росія повинна відмовитися від радіаційного та ядерного шантажу світу і передати Запорізьку АЕС МАГАТЕ. Поблизу ЗАЕС знову лунали вибухи: що відбувається на станції. Загарбники вимагають хабарі від призовників із тимчасово окупованих територій. На території Запорізької області військові рф намагаються узаконити депортацію місцевих мешканців.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас