ЖИТТЯ

Поблизу ЗАЕС знову лунали вибухи: що відбувається на станції

19 травня поблизу Запорізької АЕС були чутні вибухи. Це свідчить про все більш напружену військову ситуацію біля атомного об’єкта.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на пресслужбу МАГАТЕ.

Експерти МАГАТЕ, які були присутні на ЗАЕС, розташованій лише за кілька кілометрів від Енергодару, проінформували штаб-квартируМАГАТЕ, що сама станція не постраждала, але близькість ще раз підкреслила загрози ядерної безпеки, що зберігаються, в період підвищених чуток про майбутні військові операції в області.

Генеральний директор Гроссі підтвердив свою рішучість забезпечити захист найбільшої в Європі атомної електростанції (АЕС), яка кілька разів зазнавала обстрілів протягом 15-місячного конфлікту, і сказав, що він веде інтенсивні переговори з усіма зацікавленими сторонами для досягнення цієї життєво важливої мети, та допомогти запобігти ризику серйозної ядерної аварії на континенті.

«Дуже просто: не стріляти і не використовувати завод як військову базу. Усі мають бути на користь домовитися про набір принципів захисту станції під час конфлікту», — сказав він.

З початку війни на станції відбулося значне скорочення чисельності персоналу, при цьому персонал та їхні родини опинилися у надзвичайно важких та стресових умовах у прифронтовому районі під час конфлікту.

Нещодавня “евакуація” деяких мешканців Енергодару посилила невизначеність кадрової ситуації, і раніше цього місяця експерти МАГАТЕ спостерігали подальше скорочення штатного розкладу АЕС до основного персоналу. Проте 15 травня штатний персонал повернувся на завод та продовжив працювати. Однак чисельність робочої сили, як і раніше, набагато нижча за доконфліктний рівень.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники вимагають хабарі від призовників із тимчасово окупованих територій. На території Запорізької області загарбники намагаються узаконити депортацію місцевих мешканців.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас