ЖИТТЯ

Загарбники вже всьоме знеструмили ЗАЕС: чим це загрожує

Внаслідок терористичного обстрілу загарбниками в ніч на 22 травня, о 5:26 відключилась остання високовольтна лінія передач Дніпровська 750кВ, з якої для власних потреб живилась тимчасово окупована Запорізька АЕС. Вже всьоме з початку окупації військовими рф  української станції,  ЗАЕС переходить в режим блекауту.

Про це повідомляє “Енергоатом”, передає Інформатор.

Після втрати зовнішнього живлення, яке життєво необхідне для забезпечення роботи насосів охолодження ядерного матеріалу енергоблоків, в автоматичному режимі ввімкнулись всі дизель-генератори АЕС, запасу палива вистачить на десять діб. Зворотний відлік розпочався.

В разі неможливості поновлення зовнішнього живлення станції протягом цього часу може статись аварія з радіаційними наслідками для всього світу.

Подальша окупація ЗАЕС росією, панування на ній нелегітимного непідготовленого рашистського керівництва, яке не несе ніякої відповідальності за ядерну і радіаційну безпеку об‘єкта, постійно погіршує умови підтримання станції на межі ядерної та радіаційної аварії. Ядерний тероризм росії має негайно зупинитись, а загарбники покинути територію станції і міста-супутника Енергодару, про це йдеться у повідомленні.

ЗАЕС негайно має повернутись під повний контроль законного оператору – “Енергоатому”, з подальшим приведенням станції до нормального режиму експлуатації з поновленням ядерної і радіаційної безпеки об‘єкта.

Раніше ми повідомили про те, що Володимир Зеленський заявив, що росія повинна відмовитися від радіаційного та ядерного шантажу світу і передати Запорізьку АЕС МАГАТЕ. Поблизу ЗАЕС знову лунали вибухи: що відбувається на станції. Загарбники вимагають хабарі від призовників із тимчасово окупованих територій. На території Запорізької області військові рф намагаються узаконити депортацію місцевих мешканців.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас