ЖИТТЯ

“РФ повинна передати ЗАЕС під повний контроль України та МАГАТЕ”, – Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що росія повинна відмовитися від радіаційного та ядерного шантажу світу і передати Запорізьку АЕС, яка є окупованою нею, під повний контроль України та МАГАТЕ.

Про це президент України сказав на пресконференції в Хіросімі. Про це Інформатор з посиланням на “Енергоатом” та Українську правду.

“Тут у Хіросімі я для того, щоб світ почув український заклик до об’єднання. Росія розтоптала все цивілізоване. Понад рік вона продовжує окупацію нашої найбільшої в Європі АЕС”,  – зазначив Зеленський.

Президент також додав, що РФ поводиться як держава-терорист, яка стріляє з танків у будівлі станції, робить з АЕС полігон для зберігання зброї та снарядів. Крім того, РФ прикривається АЕС, щоб обстрілювати міста з реактивної артилерії.

“Якщо залишити поза увагою такий рівень зла і дурості, світ неминуче перетвориться на руїни… Україна запропонувала формулу миру, пунктом якої є радіаційна та ядерна безпека. Росія повинна відмовитися від радіаційного і ядерного шантажу світу, повинна передати АЕС, яку зараз окупує, під повний контроль України і МАГАТЕ”, – підсумував глава держави.

Раніше ми повідомили про те, що поблизу ЗАЕС знову лунали вибухи: що відбувається на станції. Загарбники вимагають хабарі від призовників із тимчасово окупованих територій. На території Запорізької області військові рф намагаються узаконити депортацію місцевих мешканців.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас