Нікополь До сайту

На Дніпропетровщині викрили заядлого прихильника ПВК “Вагнер”

Мешканець Новомосковська агітував та виправдовував найманців “Вагнера”. Чоловік на власних сторінках у соцмережах постив ключові меседжі російської пропаганди.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби управління СБ України у Дніпропетровській області.

Реклама

Особливо мешканцю Новомосковська імпонувала зухвалість дій вагнерівських найманців та кадирівців, тому відео за їх участю переважали інші наративи. Публікації супроводжувались особистими коментарями, де він глорифікував дії путінського режиму, і висловлював очікування скорішого приходу в регіон «руського миру».

Спецслужба викрила російського прихильника і у ході проведення слідчих дій вилучила комп’ютерну техніку та мобільні телефони, яку він використовував у протиправній діяльності.

В рамках кримінального провадження йому повідомлено про підозру за ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.
Навіть знаходячись під слідством після отримання повідомлення про підозру, чоловік продовжив свою підривну діяльність з розповсюдження проросійської пропаганди.

Реклама

Враховуючи системність та відсутність каяття за вчинені дії, співробітники СБУ ініціювали питання про обрання йому запобіжного заходу. Наразі зловмиснику судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше м повідомили про те, що у Запоріжжі колишній правоохоронець здавав ворогу позиції ЗСУ. В Марганці місцевий мешканець здавав військам рф розташування ЗСУ. У Нікополі викрили 62-річного агітатора за комуністичний режим.

Анна Томілова

Реклама