ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині викрили заядлого прихильника ПВК “Вагнер”

Мешканець Новомосковська агітував та виправдовував найманців “Вагнера”. Чоловік на власних сторінках у соцмережах постив ключові меседжі російської пропаганди.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби управління СБ України у Дніпропетровській області.

Особливо мешканцю Новомосковська імпонувала зухвалість дій вагнерівських найманців та кадирівців, тому відео за їх участю переважали інші наративи. Публікації супроводжувались особистими коментарями, де він глорифікував дії путінського режиму, і висловлював очікування скорішого приходу в регіон «руського миру».

Спецслужба викрила російського прихильника і у ході проведення слідчих дій вилучила комп’ютерну техніку та мобільні телефони, яку він використовував у протиправній діяльності.

В рамках кримінального провадження йому повідомлено про підозру за ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.
Навіть знаходячись під слідством після отримання повідомлення про підозру, чоловік продовжив свою підривну діяльність з розповсюдження проросійської пропаганди.

Враховуючи системність та відсутність каяття за вчинені дії, співробітники СБУ ініціювали питання про обрання йому запобіжного заходу. Наразі зловмиснику судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше м повідомили про те, що у Запоріжжі колишній правоохоронець здавав ворогу позиції ЗСУ. В Марганці місцевий мешканець здавав військам рф розташування ЗСУ. У Нікополі викрили 62-річного агітатора за комуністичний режим.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас