ЖИТТЯ

Куля пройшла через мозок та застрягла у потилиці: у Дніпрі зробили унікальну операцію 41-річному Захиснику

У лікарні Дніпра Захиснику зробили унікальну операцію та врятували життя. Куля з ворожого автомату зайшла в скроню, пройшла через мозок та застрягла у потилиці 41-ріного чоловіка. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення генерального директора Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені І. І. Мечнікова Сергія Риженко.

Захиснику Віталію з Житомирської області 41-рік. З дружиною вони ростять трьох дітей – двох синів та доньку. Старший син на третьому курсі військової академії, молодші ще школярі. Віталій з перших днів на фронті.

Куля з ворожого автомату повинна була забрати його життя. Вона зайшла в скроню, пройшла через мозок та застрягла в потилиці. Лікарня Мечникова, професор Andrey Sirko та американський професор Рокко Армонда на протязі 5 годин зробили унікальну операцію та врятували життя.

“Перші слова після операції: Неля – ім’я дружини. Потім почав згадувати номер її телефону. Далі цілодобово держав її обома руками, боячись відпустити”, – пишуть лікарі.

Зараз Віталій разом з дружиною збирає речі, щоб їхати до Києва на реабілітацію. Професора-нейрохірургі віддали йому кулю, як амулет захисту від ворогів, що мало не забрала його життя.

Раніше ми повідомили про те, що медики Марганця врятували подружжя, яке потрапило під обстріл у власному будинку. Також у Дніпрі медсестра з Маріуполя допомагає пацієнтам.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас