ЖИТТЯ

З початку року на Дніпропетровщині зафіксували 8 випадків хвороби Лайма: як уберегтися

З початку року на Дніпропетровщині зафіксували вже 8 випадків хвороби Лайма. Інфекцію переносять кліщі. Понад 100 людей звернулися до медзакладів з приводу укусів цими комахами. 

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпропетровської ОДА.

Бореліоз або хвороба Лайма – небезпечне захворювання, яке вражає серце, суглоби, печінку, нервову систему. Інфекція передається через укус кліща. Чим раніше вдасться виявити паразита, тим менше шансів заразитися.

Щоб уберегтися від недуги слід дотримуватись простих рекомендацій. Збираючись до парку, на відкриту місцевість, попіклуйтеся про закритий щільний одяг світлих відтінків та головний убір. А ще – користуватись спеціальними засобами проти комах.

Після повернення додому обов’язково струсіть весь одяг та ретельно огляньте шкіру. Особливо – ділянки за вухами, шию, потилицю, живіт. Якщо помітили на тілі паразита  не варто видаляти його самостійно. Необхідно звернутися до найближчого медзакладу. У 2022 році на Дніпропетровщині зареєстрували 192 випадки кліщового бореліозу.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині у домашнього улюбленця виявили сказ. Також на Дніпропетровщині у безпритульного кота виявили сказ. Також про те, було зафіксували спалах африканської чуми свиней.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас