ЖИТТЯ

Яка обстановка в Енергодарі на ранок, 7 травня

Нещодавнім оголошенням про евакуацію населення загарбники провокували в місті якщо не паніку, то близькі до неї настрої. Особливо у людей, які отримали російські паспорти.

Про поточну ситуацію в Енергодарі станом на сьогоднішній ранок, розповів мер Енергодара Дмитро Орлов, передає Інформатор.

Перша хвиля евакуації почалась вчора, 6 травня, зранку, але назвати її масовою зараз не можна. Частину людей, бажаючих виїхати, завантажили в автобуси. Частина виїхала на власному автотранспорті. Відповідно пальне на заправках скінчилось ще вчора.

Банкомати не працюють або працюють з великими обмеженнями, і зняти гроші фактично немає де.
Інтернет частково зник. А от ціни на продукти та медикаменти, навпаки, помітно підскочили. І це все відбувається під гаслом «паники нет» і «власть в городе продолжает работать».

Щодо «роботи» як такої.  Першими закрили паспортні столи та низку управлінь так званої «адміністрації».
Вивезли документи та обладнання. В тому числі прихопили обладнання, яке належало нашому ЦНАП і було захоплено рашистами.

Вчора вночі і зранку почали виносити медичне устаткування з лікарні, яке спочатку відсортували, а потім завантажили по машинам.

Водночас надійшла інформація про зупинення роботи низки відділень в стаціонарі, які припинили надання медичної допомоги. На фоні цього пацієнтам стаціонарів пропонують евакуюватися.

В першу хвилю також потрапили категорії цивільного населення, які були анонсовані самими окупантами. Але погоджуються виїхати не усі. На даний час інформації про те, що евакуація відбувається примусово, немає.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники повідомили про зупинку роботи всіх блоків Запорізької АЕС. Також  війська рф завезли на Запорізьку АЕС чергову партію військової техніки, зброї та вибухівки. Також працівники “Росатому” бояться покидати ЗАЕС, тому замовляють на станцію доставку їжі та напоїв.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас