ЖИТТЯ

Загарбники оголосили евакуацію: що варто знати і зробити мешканцям Енергодару найближчим часом

Збройні сили України готуються звільняти українські міста та села. Боючись контрнаступу загарбники оголосили евакуацію. Мешканців Енергодару просять не панікувати та бути обережними.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення мера Енергодару Дмитра Орлова.

Наразі магазини та аптеки в місті працюють. Але ситуація може змінитися в будь-який момент. Не виключено, що окупанти дуже скоро перестануть перейматися доставкою продуктів харчування, оскільки будуть тікати з Енергодара.

Що варто знати і зробити енергодарцям найближчим часом?

  • Заздалегідь зробить необхідні запаси ліків першої необхідності, питної води, продуктів (в тому числі і тих, які не потребують приготування);
  • зарядіть телефони та павербанки;
  • майте в доступному місці сумку з документами, необхідними ліками, одягом;
  • без зайвої потреби менше перебувайте на вулиці. Не відомо, чи не перетвориться добровільна евакуація на примусову і де ви можете опинитися в такому разі;
  • перебуваючи за межами своєї квартири, не торкайтеся будь-яких сторонніх предметів. Уважно дивіться під ноги та по сторонам;
  • вивчіть напамʼять щонайменше декілька номерів телефонів рідних та друзів, які перебувають на підконтрольній Україні території.

Збройні сили України готуються звільняти українські міста та села. Коли і як це буде відбуватися, відомо тільки Головнокомандуючому та Генштабу. Зайвий розголос, чутки та версії можуть тільки зашкодити. В одному ми впевнені- наші військові зроблять все, щоб звільнити окуповані території та зберегти цивільне населення.

Але виключити провокацій з боку самих окупантів, які все ще перебувають на території Енергодара, неможе ніхто. Тому не панікуйте, але будьте обережними, максимально уникайте будь -яких контактів з військовими рф і не вірте їх обіцянкам – уже давно всім відомо, чого вартує слово окупанта.

Раніше ми повідомили про те, що війська рф завезли на Запорізьку АЕС чергову партію військової техніки, зброї та вибухівки. Також працівники “Росатому” бояться покидати ЗАЕС, тому замовляють на станцію доставку їжі та напоїв. Також псевдокерівництво Запорізької АЕС екстрено проситься у «відпустки» до Криму.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас