ЖИТТЯ

У Червоногригорівці під час застілля чоловік підірвав гранату: постраждало четверо людей

В умовах війни, під постійними обстрілами ще не всі усвідомили що бавитись з бойовими снарядами дуже небезпечно. Так у Червоногригорівці під час застілля вибухнула граната. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення співробітниці служби Екстреної медичної допомоги Нікополя Валентину Марченко.

У Червоногригорівці під час застілля один з чоловіків почав хизуватись грантою та розповідати про те, як з нею треба поводитися та як розбирати. Інший молодик підхопився, вхопив чеку гранати, яка знаходилася в руках у його приятеля і вирвав її – прогримів вибух.

В результаті троє травмованих чоловіків – 40, 41 та 46 років і молода дівчина 17 років. Чоловік, в руках у якого розірвалася граната, був дуже важко поранений, обширні рвані рани різних ділянок тіла, велика крововтрата. На виклик з приводу вибуху  відразу ж були направлені дві бригади, які знаходилися найближче

Першою на виклик прибула бригада Червоногригорівки. Фельдшер швидко оцінила обстановку, провела сортування потерпілих, почала надавати екстрену допомогу найважчому: провела заходи по зупинці кровотеч, зробила знеболення, внутрішньовенний доступ, розпочала інфузійну терапію та приступила до надання екстреної медичної допомоги іншим потерпілим. Прибула ще одна фельдшер, також почала надавати допомогу постраждалим. Водії також активно включилися в роботу, допомагали медпрацівникам.

Старший оперативний лікар, який в ту ніч працював в диспетчерській, подбала про інформування поліції про інцидент, оскільки учасники події ніхто не зателефонував на «102», а фельдшерам в перші хвилини прибуття на виклик, було не до того. Також старший лікар інформувала приймальне відділення Нікопольської міської лікарні № 4, що незабаром туди почнуть поступати травмовані від вибуху гранати пацієнти. Всі четверо були доставлені в стаціонар та передані черговому медперсоналу лікарні.

“Засмучує той факт, що люди живуть в умовах війни на протязі 14 місяців, натерпілися від вибухів та обстрілів на багато років вперед, а багато хто донині не усвідомив, що війна – це не іграшка і бавитися бойовими снарядами дуже небезпечно. І не малі діти, які ще нічого не розуміють. Дорослі люди. Немає слів…”, – йдеться у повідомленні.

Раніше ми повідомили про те, що фельдшери “екстренки” у Нікополі врятували життя чоловіку з нестерпним пекучим болем у грудях. Також у лікарні Мечникова провели унікальну операцію бійцю з важким пораненням у голову.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас