ЖИТТЯ

Рафаель Гроссі стурбований через безпеку Запорізької АЕС та заявив про військові приготування на станції

Голова Міжнародного агентства ООН з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі висловив стурбованість через безпеку Запорізької АЕС. Також він заявив, що під час свого нещодавнього візиту на окуповану росіянами ЗАЕС став свідком воєнних приготувань.

Про це повідомляє інформатор посилаючись на повідомлення Інформатор Україна.

За словами Рафаеля Гросі, зараз на ЗАЕС працює лише четверта частина штатного персоналу. Нових співробітників окупаційна адміністрація наймає, але потрібен деякий час, щоб їх підготувати. Також в районі атомної електростанції продовжуються обстріли.

“Під час відвідування Запорізької АЕС понад три тижні тому я бачив явні ознаки військових приготувань. Після цього наші експерти, які перебувають на об’єкті, часто повідомляли, що чули вибухи, що іноді свідчать про сильний обстріл неподалік АЕС. Я глибоко стурбований ситуацією на станції”, – заявив Гроссі.

Гроссі також наголосив на позитивному моменті – рівень води в Каховському водосховищі, яке забезпечує воду для охолодження реактора ЗАЕС, поступово зростає протягом останніх двох місяців. Зараз рівень повернувся до нормального – станом на 21 квітня становив 16,2 метра.

Раніше ми повідомили про те, що відбувається в окупованому Енергодарі. Також загарбники влаштовують на вулицях Енергодару жорстокі обшуки.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас