ЖИТТЯ

“План евакуації” та пограбування дитячих садків: що відбувається в окупованому Енергодарі

Напруження серед загарбників та колаборантів в Енергодарі зростає. Вони нарили окопів, замінували території поблизу міста та підготували план евакуації. Крім того, почастішали випадки пограбувань в освітніх закладах міста.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Telegram-каналу “Безпосередньо Gachi”.

В Енергодарі з групових приміщень дитячого садочку №3 окупанти нещодавно винесли частину ліжок, матраців та інше майно. З гімназії № 2 почали вивозити парти, шафи, стелажі тощо.

“Вдалося дізнатися ще деякі деталі щодо “плану евакуації” рашистів з Енергодару. Якщо “оборона Мелітополя” буде прорвана, то ще до виходу з Мелітополя, рашисти планують евакуювати всіх окупантів з Енергодару, включаючи колаборантів. Причому їхня думка нікому нецікава — вони бачили багатьох “людей” в обличчя.”, – йдеться у повідомленні.

Загарбники планують залишити Енергодар повністю недієздатним. Дитячі садки та школи в кращому разі залишаться без інвентарю, є й інші сценарії. Відомо, що у окупантів є команда заощаджувати боєприпаси. З Енергодару потай уже виїхало кілька одиниць техніки — порожні вантажівки. Але це відбувається вночі, і в дуже невеликих кількостях.

Все зовнішнє спостереження міста буде демонтовано. Запорізька АЕС не постраждає, але Запорізька ГРЕС перестане функціонувати. Планується пошкодження найважливіших вузлів контролю та створення неможливості запуску станції.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники влаштовують на вулицях Енергодару жорстокі обшуки. Також мешканцям Енергодару роздають листівки з закликом евакуювати дітей до Криму.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас