Нікополь До сайту

Загарбники мінують околиці Енергодару: місцевих мешканців просять бути обережними

Мешканців Енергодара, які залишаються в окупованому місті, просять бути максимально обережними. Загарбники мінують місто, лісосмуги та прибережні території.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення міського голови Енергодару Дмитра Орлова.

Реклама

Мінами вкривають не тільки поля в Запорізькому напрямку, а й поблизу Енергодара. Є небезпека перебування і на прибережних територіях Каховського водосховища, в лісосмугах поблизу Енергодара тощо.

“Чи говорить це про підготовку до оборонних заходів в очікуванні контрнаступу ЗСУ? Можливо, але безперспективно. Бо, враховуючи географічне розташування Енергодара – доволі специфічне, і низьку перспективу ведення оборони рашистами на цій ділянці, їхні дії скорше свідчать про абсолютне нехтування безпекою людей, які перебувають там зараз.”, – пише Дмитро Орлов.

Навесні, з початком так званого «дачного» сезону, нова небезпека постає перед власниками присадибних та заміських будинків і ділянок. Це стосується не тільки ризику наступити на міну на власному городі або по дорозі до нього, а й високої ймовірності під час обробки землі зачепити нерозірваний снаряд.

Реклама

“Пам’ятаємо, що криворукі рашистські злочинці, запускаючи ракети, снаряди та інші вибухові пристрої, не надто переймаються, які саме українці можуть більше постраждати: ті, що залишаються в окупованих містах і селах, чи ті, які перебувають на підконтрольній Україні території. Бо 9 років війни (а надто останній рік) показують, що головна мета країни – агресора – знищити як можна більше українців будь-якими методами”, – йдеться у повідомленні.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники створили на ЗАЕС псевдопрофспілкову організацію. У МАГАТЕ заявили про посилення військової активності навколо Запорізької АЕС.

Анна Томілова

Реклама