ЖИТТЯ

Загарбники мінують околиці Енергодару: місцевих мешканців просять бути обережними

Мешканців Енергодара, які залишаються в окупованому місті, просять бути максимально обережними. Загарбники мінують місто, лісосмуги та прибережні території.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення міського голови Енергодару Дмитра Орлова.

Мінами вкривають не тільки поля в Запорізькому напрямку, а й поблизу Енергодара. Є небезпека перебування і на прибережних територіях Каховського водосховища, в лісосмугах поблизу Енергодара тощо.

“Чи говорить це про підготовку до оборонних заходів в очікуванні контрнаступу ЗСУ? Можливо, але безперспективно. Бо, враховуючи географічне розташування Енергодара – доволі специфічне, і низьку перспективу ведення оборони рашистами на цій ділянці, їхні дії скорше свідчать про абсолютне нехтування безпекою людей, які перебувають там зараз.”, – пише Дмитро Орлов.

Навесні, з початком так званого «дачного» сезону, нова небезпека постає перед власниками присадибних та заміських будинків і ділянок. Це стосується не тільки ризику наступити на міну на власному городі або по дорозі до нього, а й високої ймовірності під час обробки землі зачепити нерозірваний снаряд.

“Пам’ятаємо, що криворукі рашистські злочинці, запускаючи ракети, снаряди та інші вибухові пристрої, не надто переймаються, які саме українці можуть більше постраждати: ті, що залишаються в окупованих містах і селах, чи ті, які перебувають на підконтрольній Україні території. Бо 9 років війни (а надто останній рік) показують, що головна мета країни – агресора – знищити як можна більше українців будь-якими методами”, – йдеться у повідомленні.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники створили на ЗАЕС псевдопрофспілкову організацію. У МАГАТЕ заявили про посилення військової активності навколо Запорізької АЕС.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас