ЖИТТЯ

У МАГАТЕ заявили про посилення військової активності навколо Запорізької АЕС

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі відвідав ЗАЕС. заявив, Його візит на станцію підтвердив його оцінку серйозності ситуації з ядерною безпекою на об’єкті на тлі посилення військової активності в регіоні.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодару”.

З огляду на постійні ризики, з якими ЗАЕС стикається під час війни в Україні, Гроссі, як і раніше, має намір продовжувати свої дипломатичні зусилля, щоб захистити станцію та допомогти запобігти ядерній аварії, підкреслюють в МАГАТЕ. Очільник агентства обговорював це питання під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у місті Запоріжжя цього понеділка і зазначив, що незабаром може знову поїхати до росії для подальших переговорів.

Гроссі додав, що протягом останніх місяців він працював з обома країнами над пропозиціями щодо забезпечення ядерної безпеки на ЗАЕС. Він сказав, що план досягнення цієї життєво важливої мети розвинувся з початкової пропозиції створити зону навколо станції, щоб тепер більше зосередитися на тому, чого слід уникати для забезпечення її захисту, а не на територіальних аспектах.

«Робота триває. Дуже, дуже важливо, щоб ми погодилися щодо фундаментального принципу, згідно з яким атомна станція не повинна бути атакована ні за яких обставин, і вона також не повинна використовуватися для нападу на інших. Ядерна аварія з радіологічними наслідками не пощадить нікого», – сказав Гроссі.

Вчора на ЗАЕС він обговорив з окупаційним «керівництвом» складну ситуацію щодо скороченої кількості персоналу, який залишився на станції, та інші питання

«Цей візит був важливим для мене, щоб дати власну оцінку серйозності ситуації», — сказав він, посилаючись на явні ознаки збільшення військової присутності в регіоні. «Очевидно, що військова активність посилюється у всьому цьому регіоні. Відверто говорять про наступ і контрнаступ. Цю територію чекає, можливо, більш небезпечна фаза з точки зору конфлікту, що триває».

Раніш ми повідомили про те, що загарбники привозять на ЗАЕС крадені автівки. Також про те, що дітей з Енергодару повезуть на екскурсію по містах росії. Енергодар навідали служителі РПЦ з “гуманітарною місією”.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас