ЖИТТЯ

Під Нікополем у 16-річного підлітка у руках вибухнув детонатор

1 квітня опівдні до “швидкої” надійшов виклик з приводу вибуху в руках у 16-річного підлітка невідомого предмету в селі Придніпровське Нікопольського району. На виклик негайно виїхала бригада із підстанції міста Нікополя.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення директора Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радія Шевченко.

Бригада застала юнака з пораненнями кистей обох рук, лівого боку грудної клітки, лівого боку живота та лівого стегна. Всі вище вказані ділянки тіла були усіяні дрібними порізами та рваними ранками, в глибині яких виднілися невеликі металеві уламки.

Хлопцеві надали невідкладну допомогу, знеболили, обробили рани, наклали асептичні пов’язки та доставили його в Нікопольську міську лікарню № 4. Загальний стан постраждалого оцінили, як стан середнього ступеню важкості, глибоких проникаючих пошкоджень, візуально, виявлено не було.

Після обстеження та хірургічної обробки травмованих ділянок в лікарні, потерпілого було вирішено перенаправити на лікування в обласну дитячу лікарню, транспортування його в обласний центр здійснила бригада екстреної медичної допомоги м. Нікополя.

Хлопець розповів, що нібито, знайшов якийсь невідомий йому металевий предмет, який був у вигляді трубки діаметром близько 3 сантиметрів і довжиною 10 сантимерів, з якого стирчали два дротики. Він приніс цей предмет до хати і вирішив під’єднати ці дротики до повербанку. Як лише він зробив це, пролунав вибух.  Пізніше, з допомогою працівників поліції вдалося вияснити, що предмет, який десь роздобув підліток – це детонатор, спричинити смертельних травм, він, як правило, не може, але рани наносить.

“В 16 років уже пора думати своєю головою. Працівники ЕМД звертаються до всіх – і дітей, і підлітків, і дорослих, і до батьків дітей та підлітків – думайте над своїми вчинками, пояснюйте своїм близьким, а особливо дітям та підліткам про важкі наслідки їхній дій. Не збирайте різний негатив, відмовтеся від будь-яких невідомих та незнайомих вам предметів. Без них ви проживете, а з ними – можете не вижити.”, – пишуть лікарі.

Раніше ми повідомили про те, що бригада медиків з Нікополя врятувала чоловіка з простріленою шиєю. У Апостолово 58-річний чоловік вбив 41-річного знайомого тричі вдаривши ножем у шию.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас