ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині затримали російського агента, який «полював» за українською авіацією

У ході спецоперації на Дніпропетровщині контррозвідка СБУ затримала агента головного управління генерального штабу зс рф. Чоловік збирав розвіддані про місця розміщення та режими роботи українських військових літаків.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби управління СБ України у Дніпропетровській області.

Зловмисник передавав інформацію про наслідки повітряних ворожих атак на місто, та фіксував регулярність вильотів, кількість літаків тощо. Ці відомості загарбники планували використати для підготовки та здійснення масованих авіаударів.

За даними слідства, зловмисником виявився місцевий житель, якого воєнна розвідка рф дистанційно залучила до негласної співпраці. Для вербування ворог використав один із проросійських Телеграм-каналів, де чоловік активно поширював свої «дописи» на підтримку загарбників.

Отримані відомості зловмисник надсилав до гру через месенджер у вигляді електронних координат та медіафайлів з прив’язкою до місцевості. Під час обшуку за місцем проживання фігуранта виявлено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  •  ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Суд обрав зраднику запобіжний захід – тримання під вартою. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині СБУ викрили двох колаборантів. Також СБУ повідомила про підозру псевдодиректору Запорізької АЕС та блогеру, який вдерся на дах станції.

На Дніпропетровщині затримали російського агента, який «полював» за українською авіацією

На Дніпропетровщині затримали російського агента, який «полював» за українською авіацією

Чоловік збирав розвіддані про місця розміщення та режими роботи українських військових літаків

Чоловік збирав розвіддані про місця розміщення та режими роботи українських військових літаків

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас