ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині СБУ викрили двох колаборантів

СБУ викрила двох мешканців Кам’янського які підтримували “руський мир”. В соцмережах колаборанти заперечували збройну агресію рф та закликали до співпраці з загарбниками на окупованих територіях. 

Про це повідомляє інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби управління СБ України у Дніпропетровській області.

Встановлено мешканця Кам’янського, колишнього співробітника одного з обслуговуючих підприємств Дніпропетровської області. Чоловік підтримує тісні зв’язки з громадянами рф за допомогою соціальних мереж. Він здійснював розповсюдження антиукраїнських матеріалів із закликами до громадян України співпрацювати з окупаційною владою на тимчасово окупованих територіях та підтримати так звану «спецоперацію рф» в Україні. Громадянин схвалював дії окупаційної влади і підтримував «путінський режим».

Ще одна місцева мешканка, колишня працівниця одного з об’єктів критичної інфраструктури регіону, використовуючи соціальну мережу «Однокласники» розповсюджувала пости з вихвалення політики «кривавого диктатора» та підтримки ідеології російської федерації.

Антиукраїнські наративи жінка отримувала з проросійських пабліків та сайтів. Жінка піддалась впливу поціновувачів так званого «руського миру» та пропагандувала серед громадян України меседжі стосовно необхідності зміни керівництва нашої держави і звільнення її від «нацизму». Співробітники СБУ викрили ворожих пропагандистів і припинили антиукраїнську агітацію.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності. Двом російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність.

Раніше ми повідомили про те, що прокуратура розслідує обстріли Нікополя та району. Детальніше – тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас