ЖИТТЯ

Гроссі їде на ЗАЕС: військові попереджають про високу ймовірність ворожих обстрілів

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі вирушив на Запорізьку АЕС для оцінки безпекової ситуації на об’єкті. Про це очільник МАГАТЕ повідомив у себе в Twitter вчора, 26 березня, та опублікував відповідне фото. Наразі військові попереджають місцевих про можливі провокації на березі Енергодару, як це було під час першого візиту Гроссі на станцію. 

Про це пишуть у Telegram-каналі “Непосредственно Gachi”, передає Інформатор.

За словами Гроссі, попри те, що місія МАГАТЕ працює на майданчику станції вже сім місяців, ситуація на Запорізькій АЕС, як і раніше, залишається нестабільною.

“В дорозі на Запорізьку АЕС, щоб на власні очі оцінити ситуацію з ядерної безпеки на об’єкті. Я продовжу свої зусилля щодо захисту атомної станції під час військового конфлікту, що триває, і очолюватиму нашу наступну регулярну ротацію експертів МАГАТЕ на об’єкті», — зазначив очільник МАГАТЕ в Twitter.

Гроссі та його команда їдуть на ЗАЕС

Гроссі та його команда їдуть на ЗАЕС

Щодо можливих провокацій з боку окупантів, то сьогодні зранку військові опублікували дуже важливе попередження для берега Енергодара:

“Друзі, будьте пильні та за можливості запасіться речами першої необхідності. Останній раз, коли приїжджав Гроссі з командою, закінчилося плачевно для берега Енергодара.

Можливі провокації, як 1 вересня. Оскільки кілька днів тому помічено пікапи з мінометними розрахунками, як і перед першим приїздом МАГАТЕ, ми попереджали вас, зазначають військові. І зараз, цілком імовірно, може статися те саме, ви самі маєте це розуміти.

Молюся за вас і сподіваюся, що ви вживете запобіжних заходів, навіть якщо цього не станеться, ви будете готові. Бережіть себе!”.

Нагадаємо, що напередодні візиту місії МАГАТЕ окупанти обстріляли майданчик Запорізької АЕС. Спрацював аварійний захист і відключився працюючий 5-й енергоблок.

Росія вела артобстріл маршруту місії МАГАТЕ до Запорізької АЕС та робила все, щоб зірвати цей візит. Також під їх прицілом знаходилась Нікопольщина, яку за ніч обстріляли 4 рази.

Раніше ми повідомили про те, що у Запорізькій області загарбники змушують населення отримувати перепустки для переміщення територією. Чоловіки Нікополя йдуть до “Гвардії наступу”: до завершення кампанії залишається два тижні.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас