ЖИТТЯ

Гроссі знову приїде на окуповану ЗАЕС

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі відвідає Запорізьку АЕС наступного тижня. Він хоче з перших вуст оцінити серйозну ситуацію з ядерною безпекою на об’єкті та підкреслити нагальну необхідність його захисту під час війни.

Про це пресслужба МАГАТЕ повідомила березня. Це буде вже другий візит Гроссі на ЗАЕС під час повномасштабної війни в Україні.

Зазначається, що Гроссі хоче оцінити серйозну ситуацію з ядерною безпекою на об’єкті і підкреслити необхідність його захисту під час війни.

«Я вирішив знову поїхати на Запорізьку атомну електростанцію, щоб на власні очі побачити, як розвивалася ситуація з вересня, і поспілкуватися з тими, хто експлуатує об’єкт у цих безпрецедентних і дуже складних умовах. Я, як і раніше, сповнений рішучості продовжувати робити все, що в моїх силах, щоб допомогти зменшити ризик ядерної аварії під час трагічної війни в Україні», – заявив генеральний директор МАГАТЕ.

Гроссі додав, що, незважаючи на присутність експертів агентства на майданчику станції вже сім місяців, ситуація на ЗАЕС залишається небезпечною.

«Загрози ядерній безпеці надто очевидні, як і необхідність діяти зараз, щоб запобігти аварії з потенційними радіологічними наслідками для здоров’я людей та навколишнього середовища в Україні та за її межами. Тому я продовжую працювати над пропозицією щодо захисту станції», – сказав Гроссі.

Очільник агентства додав, що його поїздка в Україну також має на меті забезпечити підтримку та покращення регулярної ротації експертів МАГАТЕ до та з майданчика станції. Гроссі супроводжуватиме нова, вже сьома, група фахівців агентства.

Раніше ми повідомили про те, що в Енергодарі загарбники не припиняють так звану «фільтрацію» містян. В Енергодарі з 220 посадовців лише двоє почали працювати на загарбників.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас