ЖИТТЯ

В траві після зими ховаються тварини: під Нікополем та по області за добу сталося 48 пожеж

Попри заборону, мешканці регіону все одно спалюють суху траву та сміття. Внаслідок бездумних дій громадян за минулу добу в нашій області сталося 48 пожеж. Вигоріло понад 46 гектарів сухостою. Можна лише уявити, скільки беззахисних тварин загинуло внаслідок горіння. які ховаються в траві після зими.  

Про це повідомляє пресслужба ДСНС, передає Інформатор. Пожежі сталися в екосистемах Дніпра, Кам’янського, Кривого Рогу, Новомосковську, а також у Дніпровському, Кам’янському, Криворізькому, Новомосковському, Нікопольському та Синельниківському районах.

Надзвичайники застерігають, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житловий сектор.

В траві після зими ховаються тварини

В траві після зими ховаються тварини

Тварини хочуть жити!

Тварини хочуть жити!

Тож дотримуйтесь правил пожежної безпеки та не спалюйте суху траву, адже в ній після зими ховаються тварини. Пам’ятайте, ваш підпал сухостою може коштувати їм життя.

Не провокуйте пожежі в екосистемах!

Не провокуйте пожежі в екосистемах!

За минулу добу в нашій області сталося 48 пожеж

За минулу добу в нашій області сталося 48 пожеж

“Від ваших необдуманих дій страждає не лише довкілля, але й маленькі, зовсім беззахисні перед силою вогню тварини. Навіть маленька іскра може їх вбити! Не провокуйте пожежі в екосистемах!”, – закликають рятувальники.

Раніше ми повідомили про те, що біля Нікополя помітили лебедів, а на Дніпропетровщині після зимівлі прокинулись гадюки. На Каховському водосховищі та по всій області розпочнеться нерестова заборона. На Дніпропетровщині пес просидів у ямі п’ять днів.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас