ЖИТТЯ

На Каховському водосховищі та по всій області розпочнеться нерестова заборона

З 1 квітня у Дніпропетровській області стартує нерестова заборона на вилов риби. Її тривалість залежить від водойми. “Перерва” необхідна для відновлення прісноводних хижаків та підтримання сталих запасів риби. 

Відповідно до Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об’єктах України добувати водні живі ресурси у цей період заборонено. Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Інформатор Дніпро та на публікацію Дніпропетровського рибоохоронного патруля.

Дати нерестової заборони:

  • З 1 квітня по 9 червня у Кам’янському та інших водосховищах;
  • З 5 квітня по 18 червня у Дніпровському водосховищі;
  • З 10 квітня по 18 червня у Каховському водосховищі;
  • З 1 квітня по 20 травня на всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами) в межах Дніпропетровської області;
  • З 1 квітня по 30 червня у придаткових водоймах.

Зазначимо, що під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство. Ловити рибу можна гачковими знаряддями. На одного рибалку не більше двох гачків або спінінг з однією штучною приманкою.

Рибалити можна з берега за межами нерестовищ, які визначені у наказі. Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, у тому числі з перевищенням дозволеної добової норми вилову – 3 кілограми та 1 штука.

Так, порушення нерестової заборони передбачена кримінальна відповідальність (штраф від 17 до 51 тисячі гривень або обмеження волі на строк до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого). Або штраф — від 34 до 680 гривень.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області змінилися правила рибальства. Змінилась добова норма вилову на одного рибалку.

Раніше ми повідомили про те, що повідомили про підозру браконьєру, який ловив раків на березі Каховського водосховища. Про відкриття сезону полювання на Дніпропетровщині просять 500 мисливців.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас