ЖИТТЯ

Інститут Pantone назвав колір 2023 року

Американський інститут Pantone вибрав головний колір 2023 року. Це карміново-червоний з фіолетовим відтінком під назвою Viva Magenta. Це відтінок, укорінений у природі, що походить від родини червоних і виражає новий сигнал сили.    

Про це повідомили на сайті організації, – повідомляє Інформатор.

Команда Pantone обрала головний колір року – 18-1750 Viva Magenta. Цей колір представляє баланс між теплим і холодним відтінками малинового і червоного.

«Колір року Pantone, Viva Magenta 18-750 вібрує бадьорістю та енергією. Це відтінок, укорінений у природі, що походить від родини червоних і виражає новий сигнал сили. Viva Magenta — сміливий і безстрашний, пульсуючий колір, насиченість якого сприяє радісному й оптимістичному святкуванню, створенню нового наративу»,  – зазначають в інституті.

Нагадаємо, головним кольором цього року є синій колір із фіолетово-червоним відтінком під назвою Very Peri. Експерти інституту вважають, що колір поєднує «постійність» синього з «енергією та хвилюванням» червоного і символізує динаміку, креативність, уяву та рух уперед.

Зазначимо, Pantone Color Institute – дослідницький центр компанії Pantone. Він займається експериментальною роботою з кольором і як він впливає на різні галузі – моду, поліграфію, дизайн інтер’єру, рекламу та кіно. З 2000 року експерти інституту обирають кольори, які задають тренд на весь рік.

Раніше ми повідомили про те, що у віковій хаті під Марганцем знайшли старовинну розписну скриню. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас