ЖИТТЯ

Енергоатом аналізує вплив можливого підриву дамби на ЗАЕС

“Енергоатом” проводить аналіз впливу можливого підриву росіянами дамби Каховської гідроелектростанції на безпеку роботи ЗАЕС. Провести дослідження поручила Державна інспекція ядерного регулювання. 

Про це повідомляє пресслужба НАЕК “Енергоатом”, передає Інформатор.

“Враховуючи інформацію про мінування дамби Каховського водосховища, шлюзів і опор Каховської ГЕС та, відповідно, високу загрозу підриву цих споруд, ДП «НАЕК «Енергоатом» на вимогу Держатомрегулювання терміново аналізує вплив наслідків, які такий підрив матиме на безпеку експлуатації Запорізької атомної електростанції”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підрив ГЕС може призвести до незворотного падіння рівня води в Каховському водосховищі, з якого подається охолоджувальна вода для ЗАЕС.

Енергоатом планує направити до ДІЯРУ результати аналізу та перелік заходів задля забезпечення безпеки експлуатації енергоблоків ЗАЕС на випадок втрати постачання охолоджувальної води з Каховського водосховища не пізніше 9 листопада 2022 року.

Раніше ми повідомили про те, що Запорізьку АЕС під’єднали до енергосистеми України. Також про те, що у Нікополі і районі окупанти понівечили понад 50 багатоповерхівок і 1300 приватних будинків. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас