ВЛАДА

У Нікополі і районі окупанти понівечили більше 50 багатоповерхівок і 1300 приватних будинків

Починаючи з минулої п’ятниці, 28 жовтня, на Дніпропетровщині не було жодного дня без обстрілів. Найбільше з районів області від ворожих атак страждає Нікопольський. Від регулярних обстрілів, які тривають вже кілька місяців, в районі пошкоджено або зруйновано більш ніж півтисячі багатоповерхівок і близько 1300 приватних будинків.

Щодо ситуації в нашій області протягом останніх 7 днів розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, Про це повідомляє Інформатор.

Від дій окупантів протягом тижня на Нікопольщині постраждали троє людей (дві жінки та чоловік). Одна жінка загинула.

Всього ж від початку війни від дій військових рф на території Дніпропетровської області загинуло 159 осіб. З них 6 – це діти.

Збільшилася кількість атак дронами-камікадзе. Починаючи з п’ятниці, зафіксовано влучання ворожих БПЛА по промисловим підприємствам та об’єктам енергетичної інфраструктури у Кам’янському районі, Кривому Розі та Павлограді. Але є й хороші новини: починаючи з п’ятниці, сили ППО збили над Дніпропетровщиною 21 дрон-камікадзе.

Окупанти били по області і ракетами: атаки сталися у понеділок і четвер. Ціллю були енергетичні об’єкти, промислове та водне підприємства. Мешканцям області нагадують про необхідність тотальної економії електроенергії і просять поставитися до цього із розумінням.

Щодо розмінування територій області. Від початку війни групою піротехнічних робіт Дніпропетровщини знищено 6026 одиниць боєприпасів, з них:

  • на території Дніпропетровської області – 5423 одиниці сучасних та 291 одиниця застарілих боєприпасів;
  • на території Херсонської області – 312 одиниць сучасних боєприпасів.

В області побільшало переселенців. Станом на сьогоднішній день на Дніпропетровщині проживає 363,5 тисячі ВПО. Кривий Ріг прийняв 64 тисячі осіб, Дніпро – 146,6 тисяч.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині патрульні врятували 3-річного хлопчика, який бився в судомах на вулиці. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас