ЖИТТЯ

Запорізьку АЕС під’єднали до енергосистеми України

Запорізьку атомну електростанцію знову під’єднали до української енергомережі після того, як 2 листопада станція була повністю знеструмлена через обстріли армії рф.  За даними агентства, було відремонтовано обидві зовнішні лінії 750 кВ та 330 кВ, які необхідні для подачі електроенергії з української енергосистеми.

Про це вчора, 5 листопада, повідомила пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії, передає Інформатор. Про це також повідомляє “Медіа Центр Енергодара”.

Обидві зовнішні лінії електропередачі ЗАЕС, лінія 750 кВ і резервна лінія 330 кВ, що використовуються для подачі електроенергії з мережі, були відремонтовані. В п’ятницю вдень почалося повторне підключення, йдеться у повідомленні.

“Близько 22:00 електропостачання 750 кВ на всіх шести блоках ЗАЕС було відновлено, а вісім діючих аварійних дизель-генераторів вимкнені та переведені в режим очікування”, — повідомив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі.

Тепер лінія 750 кВ знову забезпечує електроенергією шість реакторів ЗАЕС. Це необхідно для охолодження реакторів та інших важливих функцій ядерної безпеки.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі і районі окупанти понівечили понад 50 багатоповерхівок і 1300 приватних будинків. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас