ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині однорічна дитина перекинула на себе кружку з окропом

Варто нагадати, що в холодну пору року на “103” продовжують надходити виклики з приводу опіків у дітей. Як тільки малеча починає ходити, вона пізнає світ власними відчуттями. Її притягує все, до чого дотягнеться маленька ручка. Діти ще не в змозі оцінити загрозу, яку несе їм гаряча рідина, поверхня приладу, електрика, полум’я. Це завдання дорослих, що оточують їх – подбати про безпеку дитини.

Про нещасний випадок з дівчинкою стало відомо з Facebook. Її вчасно врятували медики “швидкої” під керівництвом гендиректора Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радія Шевченка.

Інцидент стався вранці, 30 жовтня, в Новомосковському районі. Однорічна дівчинка отримала важкі опіки, перекинувши на себе кружку з окропом. На виклик виїхала найближча вільна бригада ЕМД Новомосковської станції екстреної медичної допомоги.

Фельдшери Владислав Фоменко та Анна Суха, яка допомагала колезі у свій вільний час. За кермом був водій Віталій Самойленко. Бригада медиків вчасно надала якісну медичну допомогу постраждалій дитині (венозний доступ, знеболення наркотичним анальгетиком, асептичні пов’язки на опікову поверхню).

Бригада медиків вчасно надала якісну медичну допомогу постраждалій дитині

Бригада медиків вчасно надала якісну медичну допомогу постраждалій дитині

З попереднім діагнозом “Термічний опік окропом передньої поверхні шиї, грудної клітки, обох верхніх кінцівок І – ІІ ст., близько 22%”. Постраждала дівчинка у супроводі батьків була госпіталізована до Регіонального медичного центру родинного здоров’я Дніпра.

Зараз дитина отримує комбустіологічну допомогу. Дитячий травматизм, зокрема опіки, легше запобігти, ніж тривало лікувати та переживати страждання разом з дітьми, відмічають медики. Тож, бережіть своїх дітей та не залишайте їх без нагляду.

Раніше ми повідомили про те, що бригада “швидкої” з Нікополя врятувала чоловіка з ножовим пораненням. Від ворожих обстрілів окупантів з протилежного берега загинув фельдшер з Нікополя.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас