ЖИТТЯ

Гендиректор МАГАТЕ провів зустрічі з главами МЗС України та Росії

Генеральний директор Міжнародного агентства з ядерної енергії Рафаель Гроссі на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку провів зустрічі з главою МЗС України Дмитром Кулебою та очільником закордонного відомства Росії Сєрґєєм Лавровим. Керівник МАГАТЕ зазначив, що він бачить ознаки згоди як України, так і Росії щодо створення зони ядерної безпеки довкола Запорізької АЕС.

Під час зустрічей було обговорено ситуацію з ядерною безпекою в контексті російсько-української війни. Про це повідомляє «Енергоатом», передає Інформатор.

Після спілкування з Дмитром Кулебою Гроссі заявив про готовність знову приїхати до України, щоб прискорити перемовини.

«Ми розпочали конструктивні й активні консультації з міністром закордонних справ України щодо створення зони ядерної безпеки на ЗАЕС. Сподіваюсь, що незабаром відвідаю Україну. І, можливо, пізніше, у певний момент часу – Росію», – сказав він.

Гроссі додав, що процес потрібно пришвидшити: «З урахуванням серйозності ситуації й того, що відбувається на місці, маємо рухатися швидко. Ми намагаємося, щоб це сталося якнайшвидше».

Раніше Інформатор повідомив про те, що вчора, 21 вересня, окупати знову обстріляли ЗАЕС. Пошкоджено обладнання зв’язку енергоблоку № 6. Більш детальніше читайте за посиланням.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас