ЖИТТЯ

Цього тижня МАГАТЕ проведе консультації щодо створення безпечної зони навколо ЗАЕС

Генеральний директор Міжнародного агентства з ядерної енергії Рафаель Гроссі цього тижня вирушить до штаб-квартири ООН у Нью-Йорку для проведення консультацій на високому рівні щодо створення зони ядерної безпеки та захисту навколо Запорізької атомної електростанції, яка систематично піддавалась обстрілам протягом останніх місяців.

Рафаель Гроссі наголосив, що будь-які військові дії, які загрожують ядерній безпеці, є неприйнятними і мають бути негайно припинені. Про це повідомляє «Енергоатом», передає Інформатор.

Гендиректор МАГАТЕ зауважив, що хоча останніми днями на ЗАЕС обстрілів не було, вони продовжуються на прилеглій до атомної станції території: «Ми зосередили увагу на терміновій необхідності вжиття заходів для запобігання ядерній аварії на Запорізькій атомній електростанції в Україні, встановивши на ній присутність МАГАТЕ на початку цього місяця. Але вибух біля Південноукраїнської атомної електростанції демонструє потенційну небезпеку на інших ядерних об’єктах країни».

Раніше Інформатор повідомив про те, що рада МАГАТЕ ухвалила резолюцію з вимогою до Росії негайно вивести свої сили з території ЗАЕС. Про це читайте тут.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас