ЖИТТЯ

Вночі окупати знову обстріляли ЗАЕС: пошкоджено обладнання зв’язку енергоблоку № 6

Сьогодні, 21 вересня 2022 року, о 01:13 в результаті чергового обстрілу Запорізької АЕС військовими рф було пошкоджено обладнання зв’язку енергоблока № 6 з відкритим розподільчим пристроєм ЗАЕС. Внаслідок атаки відключились блоковий трансформатор і трансформатори власних потреб енергоблока. Через втрату живлення відбувся аварійний запуск двох дизель-генераторів систем безпеки для забезпечення роботи насосів охолодження палива.

Про це повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов, передає Інформатор.

О 2:00 персоналом ЗАЕС була знайдена можливість і налагоджено живлення власних потреб енергоблока № 6 від системи шин інших енергоблоків станції. Дизель-генератори 6-го енергоблока були вимкнені і переведені в режим чергування.

Рашисти продовжують вчиняти акти ядерного тероризму на атомних станціях України. Їх не зупиняє навіть присутність на майданчику Запорізької АЕС інспекторів МАГАТЕ.

“Від цієї організації ми в черговий раз очікуємо більш рішучих дій щодо припинення агресивних дій росії проти цивільних ядерних об‘єктів України, допомоги в деокупації ЗАЕС і встановлення зони ядерної та фізичної безпеки навколо атомних електростанцій України!”, – йдеться у повідомленні.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас