ЖИТТЯ

У Нікополі розповсюджують листівки сумнівного змісту

У Нікополі з`явилися листівки про те, як врятуватися від вибуху на Запорізькій АЕС. В “інструкції” радять обмотати голову рушником. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко, передає Інформатор.

Ось такі папірці на вулицях та в інтернет-пабліках Нікополя почали поширюватися вчора, 9 серпня, у другій половині дня. Листівки написані ламаною українською мовою, кострубато, з численними граматичними помилками. В них дають пораду, як врятуватись від вибуху ядерного реактора. Мовляв, треба обмотати голову рушником.

“Хто таким чином може попереджати людей? Місцева влада? Районна влада? ДСНС? Енергоатом? Офіційні заклади та установи користуються офіційними каналами сповіщення громадян та мають відповідних речників. Ви уявляєте, що будь-яка державна установа буде повідомляти людей про важливі події шляхом розкидання листівок на вулицях міста?”, – пише Евтушенко.

Він додав, що такі листівки вигідно розповсюджувати окупантам, які знаходяться на протилежному березі водосховища. Ці виглядає як спроба посилити паніку серед місцевого населення, тому на них не слід реагувати.

Нагадаємо, країни G7 вимагають від рф негайно повернути Україні повний контроль над ЗАЕС. США закликають рф припинити військові дії біля Запорізької АЕС. Перша леді України прокоментувала загрозу ядерній і радіаційній безпеці на ЗАЕС. Персонал «Росатома» передав на станцію спеціальну програму з перепідключення ЗАЕС до Криму.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас