ЖИТТЯ

Персонал «Росатома» передав на станцію спеціальну програму з перепідключення ЗАЕС до Криму

Росія почала реалізовувати свій план щодо підключення ЗАЕС до російської енергосистеми та відключення її від української. Росіяни спробують відключили від Запорізької АЕС окуповані регіони півдня України, а потім провести електромережу з Криму.

Про це повідомив президент “Енергоатома” Петро Котін, передає Інформатор.

Персонал “Росатома” передав на станцію спеціальну програму з перепідключення ЗАЕС до Криму. Передумовою цієї програми є пошкодження ліній зв’язку ЗАЕС з енергосистемою України. Саме це і відбувається протягом останніх трьох днів. Пошкоджено три лінії за цей період. Зараз ЗАЕС, працює тільки із видачею в одну лінію.

“Щоб перемикнути ЗАЕС на Крим, їй потрібно загасити весь південь України, тобто окуповані частини Херсонської та Запорізької областей. Це прописано в програмі. Після цього вони починають знову заживлювати області від підстанції в Джанкої, поступово доходять до Каховської, а потім заживлюють ЗАЕС”, – сказав Петро Котін.

За словами Котіна, після цього Запорізьку АЕС вже неможливо буде під’єднати до української енергосистеми, вона залишиться на російській частоті. Це їхній план, і вони вже почали його реалізувати.

Раніше ми повідомили про те, що США закликають рф припинити військові дії біля Запорізької АЕС. Деталі читайте тут.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас