ЖИТТЯ

США закликають рф припинити військові дії біля Запорізької АЕС

США закликають рф припинити військові дії біля Запорізької АЕС та висловлюють вдячність працівникам за відданість ядерній безпеці. 

Про це повідомляє офіційний Telegramканал «Енергоатом», передає Інформатор.

Сполучені Штати поки не побачили жодних ознак підвищеного чи ненормального рівня радіації на Запорізькій АЕС, повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр. Вона відзначила, що відповідно до звіту Міністерства енергетики та Національного управління ядерної безпеки радіаційні датчики продовжують надавати відповідні дані.

«Ми також знаємо про повідомлення від української влади та операторів щодо неналежного виконання заходів безпеки на АЕС і вдячні за їхню відданість ядерній безпеці за важких обставин. Бої біля АЕС – це небезпечно», – наголосила Карін Жан-П’єр.

Речниця Білого дому закликала росію припинити будь-які дії на території Запорізької АЕС, а також біля неї та повернути станцію під повний контроль України. Вона відзначила, що Білий дім і надалі підтримуватиме МАГАТЕ, щоб гарантувати ядерну безпеку України.

Нагадаємо, 5 серпня, російські військові обстріляли територію біля промислового майданчика ЗАЕС. Наразі станція працює з ризиком порушення норми радіаційної та пожежної безпеки. Окупанти погрожують підірвати ЗАЕС. Вони кажуть: «Тут будет русская земля или выжженная пустыня».

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас